Президентът на САЩ Джо Байдън планира да проведе телефонен разговор с

...
Президентът на САЩ Джо Байдън планира да проведе телефонен разговор с
Коментари Харесай

Нов разговор между Байдън и Путин "по широк кръг от въпроси"

Президентът на САЩ Джо Байдън п ланира да организира телефонен диалог с съветския водач Владимир Путин. Това заяви Си Ен Ен, базирайки се на говорителката на Съвета за национална сигурност (СНС) на Белия дом Емили Хорн.

Байдън и ска да беседва, " тъй като има вяра, че във връзка с Русия нищо не може да размени директния разговор сред водачите ", цитира малкия екран думите на представителя на СНС.

Белият дом удостовери, че Байдън о чаква да организира телефонен диалог с Путин в четвъртък.

" В четвъртък, 30 декември, президентът Джо Байдън щ е организира телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин , с цел да разиска редица тематики, включително предстоящите дипломатически взаимоотношения с Русия ", се споделя в документално изказване на Хорн.

Тя уточни, че Байдън е разговарял с европейски водачи за обстановката по украинската граница, а представители на администрацията поддържат връзка с НАТО, Европейския съюз и организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ).

Разговорът ще се организира в миг, когато Съединени американски щати и западните им съдружници наблюдават струпването на съветски войски край границата на Русия с Украйна, чийто брой е достигнал към 100 000, което породи опасения, че Москва се готви да нахлуе в Украйна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР